torstai 8. lokakuuta 2015

Elossa ollaan

En ole päivittänyt tätä blogia, en naamakirjaa enkä oikein mitään. Syynä on se että eka viikko juostiin pää kolmantena jalkana orientaatiosta toiseen (plus ekat tunnit alkoi loppuviikosta), viikonloppuna oli bileet, shoppailureissu keskustaan (30min bussilla kampukselta) ja kansainvälinen festivaali Kanazawan päärautatieaseman läheisyydessä. Toisella viikolla taas alkoivat loputkin tunnit ja sain flunssan.

Täällä putosi pariksi päiväksi lämpötilat n. 10 asteeseen mikä aiheutti sen että onnistuin hankkimaan pirunmoisen flunssan. Maanantaina oli vielä ihan OK olo, mitä nyt hieman kurkku kipeä, mutta tiistaina olo paheni, kurkku kipu yltyi pahimmilleen (kävin oksentamassa yöllä, mikä on kurkkukipuilun aikaan ihan normia minulle) ja kuumekin taisi hujahtaa korkealle koska illalla olo oli kuin zombilla. Nikkensei kurssilaiset yltyivät erittäin huolehtivaisiksi ja lääkitsivät ja ruokkivat minua koko illan. Sain helposti syötävää kasviskeittoa kahdelta indonesialaiselta kaverilta, yskänpastilleja puolalaiselta ja lämmintä hunajavettä ja vitamiini tabletteja korealaiselta kaverilta. Eilen oli hieman parempi olo, mutta yskitytti hieman, illalla taas nenä oli niin mahottoman tukkoinen ettei mitään rajaa. Tänään  (torstai) selvisin luennoista kunnialla (olen siis käynyt luennoilla ihan normaalisti ja jumittanut lopun päivää sitten huoneessani leväten), samoin 1-on-1 tapaamisesta vastaavan opettajan kanssa vaikka olo oli kuin tukkiutuneellä viemärillä. Alan pikku hiljaa tottua maskin käyttämiseen (Japanissa kun tosiaan käytetään yleensä lekurimaskeja kun ollaan kipeänä), kolme päivää kun niitä on tullut käytettyä.

Noissa maskeissa on hyvät ja huonot puolensa. Hyvä puoli on se ettei tarvitse aamulla vaivautua meikkaamaan kun maski peittää puolet naamasta (ihokin näyttää paremmalta kun ei ole pariin päivään meikannut). Huono puoli taas se että maski on ihan helkkarin kuuma, erityisesti jos ulkoilmakin on kuuma. Kuvitelkaapa tämä: olet flunssassa joten joudut pukeutumaan lämpimästi ettei flunssasi pahene. Vedät aamulla päällesi lämpimän pitkähihaisen. Tarkistat vielä varmuuden vuoksi kuinka lämmintä ulkona on. +29°C ............sinulla on päälläsi lämmin pitkähihainen. Olet kyseinen paita päällä koko päivän. Naamallasi on maski joka käy tukalan kuumaksi ajan myötä. Joo... ehkä jätän tämän tähän, tuli varmaan jo selväksi tuntemukseni keskiviikolta. Ah, Japanissa on niin ihanaa, sanoi hän ja yritti olla tukehtumatta tukkoisen nenänsä takia.

Siispä, yksinkertaisesti sanottuna: ette tule saamaan mitään tämän kummoisempaa päivitystä ennen kuin olen päihittänyt tämän samperin flunssan. Pahoitteluni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti